Piffens skidåkare skördade medaljer i helgen

Piffens skidåkare stod för många fina insatser i helgen då man på lördagen tävlade i Haukkavuoren hiihdot i Säkylä och på söndagen i Vaaravuoren hiihdot i Vampula. Sammanlagt blev det åtta guld, sju silver och fyra brons för Piffen på lördagen.

Haukkavuoren hiihdot gick i klassisk stil i ett utmanande före med blöt nysnö. Herrklassen vanns av Antti Rauvola från Liedon Luja och Piffens Ilkka Heinonen tog en fin andra plats, 41 sekunder från guldet. Jonna Rask skidade sin första tävling på tre år och tog också hon en fin andra plats i damklassen. Damklassen vanns av Janette Mäki från Karinaisten Kunto.

De yngsta juniorerna gjorde alla väl ifrån sig och fyra guld blev det till Piffen genom Ylva Heikius i D8, Theresia Johansson i D10, Daniela Lietzén i D12 och Vincent Ducander i H12. Silvermedaljörer blev Elias Heinonen i H8 och Amos Korin i H10, medan klubbkamraten Erik Andersson tog hem bronset i H8.

Silver blev det för Matilda Åberg som åkte starkt och var bäst av Piffens 14-åriga flickor. Fina lopp stod också pojkarna för i samma klass då Oskari Kalliokoski tog silver och Marius Ducander brons. I 16-års klassen har Wilma Westerlund bättrat på för varje tävling och tog nu en överlägsen seger i sin klass. Fint skidade också Anna Rask som blev guldmedaljör i D18. I H16 tog Piffen hand om alla pallplaceringar genom Jesper Lietzén, Emil Rosin och Viktor Johansson. I de äldre klasserna blev det guld för Riikka Kalliokoski i D40 och brons för Kari Kalliokoski i H40.

Matilda Åberg tog silver i 14-årsklassen. @Piffens bildarkiv

I söndagens tävling stod bröderna Vincent och Marius Ducander för Piffens guldmedaljer då Vincent tog hem segern i H12 och Marius i H14. Båda bröderna gjorde mycket bra lopp och för Marius del var det säsongens bästa tävling. I damklassen blev det silver för Malin Johansson, tre sekunder från segraren Anna-Liisa Häkkinen från Punkalaitumen Kunto. Herrklassen vanns av Ski Teams 105:s Ville Tähtinen.

Piffens 10-åringar, Theresia Johansson och Amos Korin fortsätter tävlingssäsongen med fina prestationer och tog båda silver i sina respektive klasser. Andréa Nyberg blev silvermedaljör och Emilia Johansson bronsmedaljör i D14. Silver blev det också för Sara Laurén i D16, Alex Virtala i H16 och Jenny Virtala i D18. Oscar Furu fick brons i H16.