Piffen hängde med i 40 minuter mot HIFK

en handbollsspelare

Fredrik Lunden gjorde nio mål mot HIFK, varav fyra från sjumeterslinjen. Foto: Mikael Heinrichs

Pargas IF:s handbollsherrar lyckades inte stå för en skräll i Idrottshuset i Britas i kväll, trots att laget ännu efter 40 spelade minuter hade bra häng vid 21–19. HIFK var klart överlägsna under de sista 20 och vann med 35–29 (16–14).
– Det var en jämn match och en riktigt bra insats av oss. Motståndarna kom tyvärr åt att rycka i andra halvlek och avgjorde matchen. En stark kämpainsats av oss trots det, konstaterade lagledaren och handbollssektionens ordförande Tommi Suominen efter matchen.
Piffens Sebastian Fagerlund gjorde sina första minuter för säsongen, men kom inte ens till avslut under den sista kvarten han spelade. Fredrik Lunden gjorde nio av Piffens mål i matchen och tog hem två stjärnor.
Matchens lirare blev HIFK-målvakten Niklas Zilliacus.
– Vi spelade onödigt passivt i båda ändorna av planen, vi behöver mera fart och säkerhet i de kommande matcherna. Men en vinst är alltid en vinst, sade han efteråt.
Tidigare Piffenspelaren Samuel Alexandersson gjorde två av HIFK:s mål i matchen.
Piffen matchade sin bredaste trupp hittills denna säsong med tio utespelare och tre målvakter, men det hjälpte inte denna gång. Tredjekeepern Urho Sarokas och Benjamin Fellman höll till på bänken hela matchen. Laget spelar härnäst borta mot Cocks på tisdag.

HIFK–Pargas IF 35–29 (16–14)
PIF: Markus Mattila 1, Samuel Edberg – Fredrik Lunden 9 (4), Viktor Gruzinskij 6, Ilija Krstevski 5, Aleksandar Trenchevski 3, Mikael Manderoos 2, Valter Lehtinen 2, Aleksa Veselinovic 1, Linus Fröjdö, Sebastian Fagerlund.