Förflytta dig till innehållet

Piffen hade ingen chans mot Cocks i det långa loppet – men vissa bra sekvenser ger hopp

Nico Rönnberg var planens gigant trots hård uppvaktning i försvaret, här av Fredrik Lunden (4). Foto: Mikael Heinrichs


Piffens herrar fick den svåraste möjliga motståndaren i hemmapremiären i handbollsligan. Cocks gjorde vad man måste utan att förta sig och vann med 21–40 (11–19).
– Vi har nog självförtroendet i behåll efter den här insatsen, motståndet är mördande starkt men vi har sekvenser där vi spelar ut dem. I längden räcker vi förstås inte till mot ett lag som Cocks, konstaterade PIF-tränaren Michael Lindblom efteråt.

Träningspass för Cocks

För Piffens del handlade det mest om Aleksa Veselinovic och Aleksandar Trenchevski framåt, medan Cocks ångade på på bred front. För gästernas del handlade matchen främst om ett träningspass inför söndagens tuffa bortamatch i Champions League mot nordmakedonska HC Eurofarm Rabotnik. Något som tränaren Gintaras Savukynas inte hymlade om.
– Vi spelade inte om målskillnad eller resultat i kväll, utan det handlade om att få ett träningspass inför söndagen. Vi prövade olika formationer i försvaret och gjorde det vi skulle, sade litauern efteråt.

Aleksander Trenchevski jobbade hårt i båda ändorna av planen. Foto: Mikael Heinrichs


Nico Rönnberg satte åtta av Cocks 40 mål och gjorde stundvis vad han ville på planen.

Lång paus att vänta

För Piffens del gäller det att ligga i med träningen och förhoppningsvis reda ut visumproblemen med tilltänkta förstärkningen Viktor Gruzinskij tills nästa match – som spelas först om tre och en halv vecka hemma i PIUG mot BK-46.

Pargas IF – Cocks 21–40 (11–19)
PIF: Markus Mattila, Samuel Edberg, Urho Sarokas – Aleksa Veselinovic 8, Aleksandar Trenchevski 5, Mikael Manderoos 3, Fredrik Lunden 3, Ilija Krstevski 2, Linus Fröjdö, Benjamin Fellman, Felix Timgren, Henry Kellgren.
Publik: 210

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *