Förflytta dig till innehållet

Piffen föll i Sjundeå

Igen tvåsiffrigt. Fredrik Lunden (i mitten) var Piffens effektivaste målskytt med tio fullträffar i förlustmatchen mot Sjundeå IF. ÅU-foto

Piffen gjorde en hyfsad insats mot SIF i Sjundeå och vann andra halvlek med en boll efter förkrossande 16-9 i halvtid, men matchen slutade 28-22 till SIFFredrik Lunden med tio mål och Vlatko Tasevski med fem fullträffar var rödtröjornas effektivaste spelare medan Ott Varik 0ch Sten Maasalu gjorde sex mål var för hemmalaget.

Piffen hängde igen bra med i knappa 25 minuter fram till 10-8, men i slutet av första halvlek tappade man in fem raka bollar och totalt 6-1 innan halvtidsvilan.

– Det är bara att gratulera vinnarna, Sjundeå har ett bra lag och de spelade bättre än vi i dag. Men vi blir bättre hela tiden och kämpar för att hållas kvar i ligan, konstaterade PIF-tränaren Boris Dvorsek som samtidigt passade på att berömma domarna Teemu Kaulio och Johan Skogberg.

Efter tisdagens ligamatch mellan Atlas och Cocks tar herrligan en landslagspaus på knappa två veckor. Piffen spelar sin följande match hemma i Pargas lördagen den 30 september mot Atlas – och efter den matchen firar man Pargas IF:s handbollssektions 60-årsjubileum.

SIF – PIF 28-22 (16-9)

• Pargas IF: Markus Mattila, Jan Vikman – Fredrik Lunden 10, Vlatko Tasevski 5, Robin Mattsson 3, Andrej Miladinovski 1, Daniel Söderlund 1, Felix Timgren 1, Samuel Leandersson 1, Antti Kettunen, Sebastian Fagerlund, Filip Jansén, Joel Tunturi.