Förflytta dig till innehållet

PIF handboll bryter med tränaren Marko Brezic

Marko Brezic lämnar Pargas IF med omedelbar verkan. Klubben söker skandinavisk tränare till nästa säsong. ÅU-foto


 

Det blev ingen efterlängtad fortsättning för kroatiska tränaren Marko Brezic i Pargas IF – utan klubben väljer istället att bryta med tränaren med omedelbar verkan. Kontraktet gällde för återstoden av säsongen, men nu tar Peter Söderlund över som ansvarig tränare under FM-ligakvalet för herrarna och Jessica Ranta-aho blir spelande tränare för Pargas IF:s damer som inleder den övre fortsättningsserien i kväll med derby mot ÅIFK i Samppalinna.

Söker skandinavisk tränare

– Beslutet på våren 2018 att Boris Dvoršek inte kan fortsätta som chefstränare föll oss i famnen och vi hade inte mycket tid att söka en ersättare. Inför säsongsstarten på hösten 2018 hade vi trots allt stora förhoppningar, men framgångarna har uteblivit på många plan, så därför fattade vi detta beslut och har tackat varandra för den tid som varit. Vi vill ha en annorlunda stil på vår verksamhet och söker nu en tränare från Skandinavien inför kommande säsonger, meddelar sektionens styrelse i ett pressmeddelande.
Herrlagets utländska spelartrio Jane JancevAleksa Veselinovic och Ilija Krstevski har samtliga gällande kontrakt med klubben och fortsätter säsongen ut. PIF-herrarna inleder sitt kvalspel på söndag med hemmamatch mot HK Pötsi från Helsingfors.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter