PIF hade det mesta emot sig

Atte Holmberg är tillbaka på planen och gjorde en riktigt bra match mot Masku på mittfältet. Foto: Mikael Heinrichs

Trots ett välorganiserat och strukturerat spel med övertag i bollinnehav under de första 65 minuterna av hemmamatchen mot Masku kammade Piffen noll efter att slutresultatet skrevs 1-3 (0-0).

För ett otränat öga såg det åtminstone ut som att nytillträdda tekniska coachen Jami Wallenius har tillfört laget ordning och reda då spelsystemet såg rätt klart och rätlinjigt ut.

Spjutspetsen Veli Hartola inledde bra och Ismaila Musa hade en tydligt offensiv roll som han skötte med bravur tills han blev utbytt. Till saken hör nämligen att Musa tillbringade några timmar på sjukhus efter den förra matchen mot TPK då han fick en knock.

Masku fick en rätt billig straff i första halvlek då erfarne Kari-Pekka Koivunen fälldes, men Koivunen brände straffen då bollen seglade upp i skyarna.

I den 64:e minuten nickade Verneri Parko snyggt in Maskus första mål och bara dryga fem minuter senare hade Masku redan 0-2 då Arnold Uschanoff felbedömde en frispark som seglade genom hans händer till Henri Hujala som enkelt kunde toffla in bollen vid bortre stolproten.

Minuten efter fick Piffens Jonas Lehtinen en varning för filmning då han föll i straffområdet innan Veli Hartola mer än rättvist satte 1-2 på ett genombrott. Masku hade trean på gaffeln med drygt tio minuter kvar då Uschanoff och backkollegerna Michael Nwokocha samt Ville Ranta-aho räddade bollen på mållinjen ett antal gånger.

Maskus Aatu Hagelberg punkterade i praktiken matchen fem minuter innan full tid med sitt långskott som gav 1-3. I slutet av matchen hade ännu Behar Cimili bud på ett reduceringsmål fem minuter in på stopptid, men domaren Aleksi Makkonen godkände inte målet efter att assisterande Tomi Keipi vinkat för offside.

– Jag vet inte riktigt vad man ska säga här. Vi jobbade åtminstone hårt hela matchen och jag tycker vi hade förtjänat mera. Domaren hade inte sin bästa dag, konstaterade PIF-tränaren Daniel Osinachi efteråt.

Han lovordar Wallenius som kommit in i tränarstaben.

– Vi tänker rätt lika om fotboll och vi har samma grundfilosofi, det är bra att få in en fräsch röst som är på samma våglängd. Budskapet har inte ändrat, men kanske det här var den väckarklockan vi behövde, medger Osinachi.

Pargas IF har för övrigt lämnat in en protest angående TPK-matchen som spelades den 6 augusti och slutade i TPK-seger med 2-1. En av TPK-spelarna som återfanns i öppningselvan borde ha varit avstängd på grund av att han dragit på sig fyra gula kort under säsongen.