Förflytta dig till innehållet

Pettson och Findus turnerar i Åboland

Pettson och Findus turnerar i Svenskfinland. Pressfoto


Barnpjäsen Pettson och Findus firar jul gör en julturné i Svenskfinland med start på lördag. Då spelas pjäsen i biblioteket i Pargas både på svenska och på finska.
Anders Grönroos (också känd som scenkaraktären Apan Anders), Catrine Krusberg och Samuel Karlsson medverkar i pjäsen. Det är Barnens estrad som uppför pjäsen.
Krusberg har varit med i flera uppsättningar redan, men Karlsson är ny i gänget. Han har tidigare spelat på Lilla Teatern i Helsingfors och på Esbo Stadsteater.
– Det är roligt att ha fått med Samppe Karlsson. Han och Catrine är ett perfekt par som Pettson och Findus, säger Grönroos.
Själv spelar han olika små roller och musicerar i pjäsen.
Turnén har ett intensivt spelschema. Mellan den 11 november och den 16 oktober framför de pjäsen 48 gånger. 12 av föreställningarna går på finska.
– Det är den i särklass största finlandssvenska julturnén, konstaterar Grönroos.
I Åboland framför de pjäsen förutom i Pargas också i Kimito och i Åbo i början av december. De kommer också att spela pjäsen på Houtskär den 21 november. Barnens estrad har aldrig tidigare uppfört en större produktion på Houtskär den här tiden på året.
– Det är daghemmet tillsammans med flera föreningar som har samlat ihop alla barn på ön, berättar Grönroos.
För två år sedan gjorde Barnens estrad en julturné med Mamma mu och kråkan.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter