Förflytta dig till innehållet

Petteri Joensuu slutar som chefstränare för TPS-damerna – får ny uppgift inom föreningen

TPS-tränaren Petteri Joensuu. Foto: Fredrik Häggman


TPS-damernas chefstränare Petteri Joensuu slutar efter ett år på posten. Han kommer att vara kvar för de två matcher som återstår. Det står redan klart att laget slutar sjunde, det vill säga överst i den nedre slutserien.
– Det har varit ett fint år som vi nu ska avsluta hedervärt, säger Joensuu i ett pressmeddelande.
37-åringen kommer ändå inte att lämna föreningen. Hans nästa uppgift blir att efterträda Sami Haltia som träningschef för TPS flickjuniorer. Kontraktet gäller för ett år, med option för ett års förlängning.
– Det är bra att föreningen satsar ordentligt på flickfotbollen. Det blir en ny utmaning som passar mig bättre i det här läget, säger Joensuu.
Som träningschef kommer Joensuu att ha ansvar för föreninngens alla flickjuniorer. Dessutom är han ansvarig tränare för de 15-åriga flickorna.
­– Vi har många duktiga unga flickor som i framtiden kan ta plats i representationslaget. Vi vill stärka stigen från junior till representationslag och införa ännu mer långsiktig planering i verksamheten.
Juniorfotbollens vd Leena Allen säger i pressmeddelandet att flickverksamheten höll på att avstanna i ett skede, men att trenden har vänt. Nu har föreningen lag i alla åldersklasser igen.
– Det är strålande för oss att kunna anlita ett proffs. Vi har en positiv tillväxt på gång.
Samtidigt har TPS inlett förhandlingar med potentiella nya chefstränare för säsongen 2020. När en ny tränare har hittats börjar man också plocka ihop laget för nästa ligasäsong.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *