Förflytta dig till innehållet

Person med vapen orsakade larm på campusområde i Åbo

Åbo universitet. ÅU-foto

Polisen i Åbo och säkerhetspersonal på Åbo universitet fick i dag kring klockan 13 information om att en ung man rörde sig på campusområdet med ett eggvapen, troligen en kniv.

Universitetets säkerhetschef Tero Haapala säger att man vidtog säkerhetsåtgärder och låste dörrar till universitetsbyggnaderna.

På eftermiddagen återupptogs den normala verksamheten på universitetet.

Polisen säger att man inte har information om att mannen ska ha hotat någon. Mannen är inte i polisens förvar och situationen utreds.

Enligt polisens säkerhetsbedömning är det tryggt att röra sig på campusområdet.

Kommunikationschef Thurid Eriksson på Åbo Akademi säger att hon underrättades om situationen strax efter klockan 13.

Order gick ut om att dörrar skulle låsas men Eriksson tror inte att många dörrar låstes innan polisen hade omvärderat situationen och konstaterat att faran var över.

Eriksson säger att universiteten håller varandra informerade i dylika situationer och att man har en krisgrupp som koordinerar nödvändiga åtgärder.

Vid 17-tiden på onsdag eftermiddag hade polisen inte fått in några nya uppgifter om fallet.

Enligt polisen finns det inget omedelbart hot mot universitetet och campusområdet och områdena i närheten av universitetet.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter