Förflytta dig till innehållet

Pensionärer oroar sig för sänkt pension – ”Min 94-åriga mor blir tvungen att flytta”

Kim Lund
Tre pensionärer vid ett bord
Henry Tikander, Inga-Lill Lempiäinen och Esko Lempiäinen protesterar mot finansminister Riikka Purras planer på att sänka pensionerna.
Det självklara samtalsämnet på Svenska Pensionärsförbundets (SPF) vårmöte i Åbo i onsdags var finansminister Riikka Purras (Sannf) intervju i Helsingin Sanomat samma morgon. Där säger hon att det är oundvikligt…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

6 kommentarer: “Pensionärer oroar sig för sänkt pension – ”Min 94-åriga mor blir tvungen att flytta”

 1. Leif Johansson skrev

  Det är för jävligt hur vi pensionärer ska behöva ha det pengarna räcker ju inte alls till

 2. Bogdan Boronski skrev

  Jag får bara 10000 kr per månad!!! Hur för helvete ska Jag leva. Sökte bostadstillägg fick inte. Jag önskar till alla som bestämmer att få i sitt liv precis lika mycket som Jag får på en månad och önskar Er fantastiskt lungn livet.

 3. Carina Määttä skrev

  Ville bara kommentera att jag håller med Willy Lindberg

 4. Inge Lindholm skrev

  Boendekostnader slukar största delen av pensionen. Ex min hyra är 800e och ap är c 1.200e/mån. Efter 40 års jobb inom handeln.

 5. Willy Lindberg skrev

  Om man har en pension under 1000€ i handen i månaden så vad finns det kvar när staten har roffat åt sig av det. Det är pengar som vi redan har betalat skatt för en gång redan och nu vill vissa personer skära i det ännu. Hur skulle det vara med att höja lite mer på dom som är redan högavlönade. (får mer lön än vad dom gör sig förkänt av) där finns det att ta av. Varför skall det tas utav dom som inte har råd till mat, läkarvård, medeciner och boende. Tänk på er själva en vacker dag (men då har ni väl roffat åt er redan) hur ni skall klara er. En månadslön för er är ett års levebröd får mång i det här landet. SKÄMS på er som tänker i dessa banor. Vet redan på förhand att ni som borde läsa detta inte ens bryr er om att göra det. En mycket besviken Finsk medborgare känner sig oroad över hur ni tror att ni skall styra vårt kära fosterland.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter