Förflytta dig till innehållet

Festglada Pargasabiturienter firade penkis

Malin Johansson
”Nu behöver ni int se oss här på Malmen nå mer” var PSG:s slogan på lastbilen.

Glada Pargasabiturienter trotsade det gråa och blåsiga vädret för att fira den traditionella penkisdagen.

På torsdagsförmiddagen var det många glada skratt som hördes bland abiturienterna från Pargas svenska gymnasium då de samlades på S-markets parkering för att hoppa upp på lastbilsflaken.

— Det här har vi väntat på länge, säger Julia Sviberg från PSG och ser lycklig ut.

Innan lastbilen kör vidare till Åbo kommer man att åtminstone besöka Sarlinska högstadiet, Malms- och Skräbböleskolor samt Kirjala skola. Kvällens planer är också redan spikade.

— Det är nog Skärgårdsbaren som gäller, säger Ellinor Winqvist.

”Nu behöver ni int se oss här i Malmen nå mer” står det skrivet med stora bokstäver på ett lakan som är fastspänt på lastbilsflaket. Det flyger godis omkring i luften och Walter Fredenberg och Erik Kinnunen från PSG berättar att de har försett sig med ett kilo godis per man och visar stolt upp sina stora godispåsar.

LÄS OCKSÅ

Abiturienterna från Paraisten lukio startade i sin tur med lastbilen från parkeringsplatsen utanför brandkårshuset. Även här hade många stolta föräldrar, släktingar och vänner kommit för att få en skymt av de festglada abiturienterna. ”Pappa betalade inte” säger Paraisten lukio och slänger omkring godis då lastbilen kör iväg.

Klicka för större bilder.

Uppdaterad artikeltext kl 14.20

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter