Förflytta dig till innehållet

Passagerare försvann från Baltic Princess – sjöbevakningen har avslutat eftersökningarna utan resultat

Arkiv/ÅU-foto
Kryssningsfartyget Baltic Princess
Baltic Princess var på väg från Långnäs till Kapellskär då olyckan inträffade. Passageraren misstänks ha hamnat överbord utanför Mariehamn.

Under fredagen letade sjöbevakningen efter en person som misstänks ha hamnat i havet från passagerarfärjan Baltic Princess strax utanför Mariehamn.

Flera enheter deltog i eftersökningarna. Klockan 12 på fredagen meddelade sjöbevakningen att eftersökningarna har avslutats utan resultat, och att man inte informerar mer om saken.

Sjöräddningsledare Jim Kvarnström från sjöbevakningen i Västra Finland berättar att personen inte har lokaliserats på fartyget, vilket tyder på att personen har hamnat överbord.

— Vår helikopter har sökt igenom området, men vi har inte gjort några fynd. I det här skedet letar vi knappast efter någon levande person, sa Kvarnström till ÅU kring halv elva på förmiddagen.

Vid tretiden på natten mellan torsdag och fredag hade den försvunna passagerarens kompis talat med fartygspersonalen. Den försvunne ska enligt kompisen ha klättrat upp på däck ovanför diskoteket i fartygets akter. Sedan hade personen inte längre setts till.

Personalen på Baltic Princess påbörjade genast sökandet ombord, men personen kunde inte hittas. Fartyget fortsatte resan mot Kapellskär i vanlig ordning.

Uppdaterad 18.11 kl. 12.05 med uppgifter om att sjöbevakningen avslutat eftersökningarna

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter