Förflytta dig till innehållet

Påsktrafiken orsakade mycket jobb för polisen – sex blev av med kortet i Salo

Arkiv/Kristoffer Nöjd
Polis med fartradar mäter hastigheter.
Polis mäter hastigheter.

De första påskdagarna har Polisinrättningen i Sydvästra Finland haft fullt upp med trafikbrott och människor som rört sig på svag is.

Påsktrafiken övervakades mer intensivt sedan skärtorsdagen. På lördagsmorgonen hade polisen fått bötfälla nästan 150 förare och i några fall registrerades allvarligt äventyrande av trafiksäkerheten.

Under loppet av två timmar på skärtorsdagen beslagtog polisen sex körkort av förare som körde för fort på väg 1 i Salo.

I samband med övervakningen påträffades även närmare 20 berusade förare, som är misstänkta för rattfylleri eller grovt rattfylleri.

Polisen råder bilister att avsätta tillräckligt med tid och tålamod för påskens returtrafik, så att alla trafikanter kan röra sig säkert. Dessutom är den gamla devisen ”tar du så kör du inte” viktig att ha i åtanke.

Polisen hoppas också att de som rör sig på isen är försiktiga. På två dagar har polisen och andra myndigheter haft fem uppdrag där personer har gått genom isen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter