Förflytta dig till innehållet

Partierna behandlas inte likvärdigt av tv-nyheterna

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Relaterade insändare

Jag vänder mig emot Rolle Möllers webbkommentar till min föregående insändare. Han skriver att jag borde vända mig till Yle, men jag tycker att det är en viktig sak att diskutera hur olika partier behandlas av Yle också i insändarform. Det är en så viktig fråga att den också bör komma till allmänhetens kännedom.

Jag har ett nytt exempel som bevisar att man inom den svenska sektionen inom Yle inte behandlar alla partier likvärdigt!

Den 5.3.2024 meddelade Vänsterförbundets ordförare Li Andersson att hon lämnar ordförandeskapet i Vänsterförbundet och att hon dessutom kommer att ställa upp i det kommande EU-valet.

Li Andersson fick inte sitta i studion i femton minuter och på bästa sändningstid som Anna Maja Henriksson fick sitta och berätta om sin kommande avgång som partiordförande. Varför?

Varför behandlas partierna olika och varför favoriseras SFP? Det ser ut som SFP skulle ha någon sorts monopolställning inom den svenska sektorn inom Yle.

Det har man nog märkt tidigare också! Det lönar sig inte att skriva dit, något svar får man inte.

De flesta medborgare betalar rundradioskatt och därför väntar man sig att alla behandlas lika även när det gäller de politiska partierna. Jag önskar Li Anderson lycka till i EU-valet.

Stig Engman

Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter