Förflytta dig till innehållet

Pargasskola skickade majblomma och glada hälsningar till Sauli Niinistö

Skärmdump
elever vid bord

Skräbböle skola i Pargas har skickat en digital majblomma till presidentparet. Det var meningen att eleverna Lukas och Freja Cook skulle ha överlämnat en riktig majblomma i söndags, men då Sauli Niinistö blev sjuk inhiberades den uppvaktningen.

Årskurserna 3 och 6 skapade också hälsningar åt presidentparet, som skickades i videoform.

Treornas lärare Jeanetthe Enkvist säger att eleverna skapat fredsduvor i origamiteknik.

– Barnen funderar mycket på freden i världen på grund av kriget i Ukraina. Vi vill skapa fredsduvor som symbol för önskan om bestående fred i vårt land och en djup önskan om fred i Ukraina. Barnen har själva fått välja vad den egna duvan bär i sin näbb, säger Enkvist.

Fredsduvorna flyger i en liljekonvaljsdekorerad ask med blå och vit sidenrosett till presidenkansliet. Härligt att få se hur omtyckt och uppskattad vår president är bland barnen. Och det bästa är att de känner och även förmedlar till presidenten att de bor i ett tryggt land, säger Enkvist.

Eleverna skrev också varsin personliga hälsning till presidenten.

I samband med överräckningen av den digitala majblomman berättade eleverna för presidentparet att majblomman säljs för att barn ska få lära sig att simma, samt att Folkhälsan i år stöder Ukraina med två euro för varje såld majblomma.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter