Förflytta dig till innehållet

Pargasnämnd: "Problemen förutsätter konkreta åtgärder"

ÅU-foto
En nalle som sitter vid ett bord.
ÅU-foto

Turbulensen inom barnskyddet drabbar många familjer som lider av att personalen ständigt byts ut. ÅU-foto

Social- och hälsovårdsnämnden i Pargas höll ett extra möte på onsdagen för att diskutera krisen inom barnskyddet.

– En enig nämnd är mycket medveten om problemen och förutsätter konkreta åtgärder och kontinuerlig uppföljning av situationen, konstaterar nämnden i det pressmeddelande som sändes ut på kvällen.

Inga tjänstemän var närvarande under mötet.

Situationen kan inte fortsätta på nuvarande sätt, fortsätter nämnden, och hänvisar till att det nästa vecka ska fattas beslut om åtgärder. Social- och hälsovårdsnämnden har nästa ordinarie möte på torsdag den 12 april.

Både ny och gammal personal behöver få tillräckligt och fortgående stöd i sitt arbete, skriver nämnden, som vill skapa ett sådant arbetsklimat inom barnskyddet att de som behöver hjälp verkligen får det.

– Fokus ligger även på att rekrytera ny, kunnig personal och att få den kvarvarande personalen att känna sig uppskattade, enligt pressmeddelandet.

Öppenhet och en ärlig kommunikation mellan alla parter är en hörnsten i verksamheten, skriver nämnden, som efterlyser ett fullt stöd för familjeenhetens nya chef Sami Salmivirta, så att han ska kunna organisera arbetet på ett ändamålsenligt sätt.

– Vi vill i fortsättningen komma bort från att släcka bränder och i stället fokusera på förebyggande åtgärder, avslutar nämnden sitt pressmeddelande.

 
LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln

2 kommentarer: “Pargasnämnd: "Problemen förutsätter konkreta åtgärder"

  1. Peter stubb skrev

    Kanske det borde sluta och spekuleras och sätta problemena fram åt alla , dom som har lämnat sina tjänster borde få säga sina synpunkter, eller???? Ska allt tystas ner ??

  2. Kenneth Nordström skrev

    Och viktigaste av allt, rekrytera folk från andra orter inte rötägg från Pargas! Samma sak gäller hela stadsstyrelsen, personer födda på denna ort, som tycker att det är bekvämt att sitta i styrelsen och leda en stad utan att lyfta ett finger. Ta exempel av Nådendal, Nagu med gästhamn som en Riviera i södern på sommaren. Pargas kunde vara lika turist attraktiv, men, det händer inget och har aldrig hänt. Varför? Jo svaret är väldigt enkelt, SFP har haft staden i järngrepp sedan Pargas varit stad och deras motto har och kommer alltid att vara! Kör bakom ryggen på folk, samarbeta inte med andra, och släpp inte utomstående in med förnyade idéer. Håll bara till med varandra och håll med varandra . Glöm alla nya idéer om att förnya något i staden!Försämra vården för de äldre, och gör det sämre för barn och ungdom, dra in på deras skolmat och gör den näringsfattig. Bygg för guds skull inte simhall, som alla vill ha, och inget annat trivsamt, låt föreningshuset och brankkis förfalla ena idag minnet blott! Listan kan bli kilometer lång Grattis SFP!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter