Förflytta dig till innehållet

"Pargasleden spelar en avgörande roll för att skolorna i Pargas ska kunna utvecklas"

När SDP:s fullmäktigegrupp i Pargas gjorde sin motion om S:t Karins västra omfartsväg, det vill säga Pargasleden på stadsfullmäktigemötet 12.12.2017, kände vi en stor oro för stadens livskraft i framtiden och tänkte att det här är ett projekt som gynnar inflyttningen, industrin och företagarna i Pargas.
Det känns bra nu att staden har tillsatt en arbetsgrupp som lobbar för projektet och att det finns ett partiövergripande stöd.
En ny bro som ersätter den gamla Rävsundsbron samt byggandet av den nya Pargasleden är livsviktiga för industrin och för hela samhället i vår kommun.
Vi har målmedvetet jobbat för att öka stadens attraktionskraft och livskraft med vår politik som betonat bl.a. satsningar på barnfamiljer och äldreomsorgen.
Genom att bygga en miljövänligare, tidsbesparande och tryggare väg till Pargas kan vi vända på den negativa trenden gällande nativiteten som minskat p.g.a att flera unga familjer väljer Åbo med omnejd i stället för Pargas när de väljer boningsort.
Vi vill se att servicen beträffande småbarnspedagogiken och skolorna i Pargas ska kunna utvecklas och vi tror att Pargasleden spelar en avgörande roll i den frågan.
Kyösti Kurvinen
Riksdagskandidat för Finlandssvenska socialdemokrater

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter