Förflytta dig till innehållet

Pargaskvinna som blev förföljd och hotad vann i hovrätten

Åbo hovrätt. ÅU-foto


Domen mot den man som i våras dömdes för förföljelse och olaga hot mot en kvinna i Pargas står fast. Fallet behandlades i Åbo hovrätt efter att mannen överklagat Egentliga Finlands tingsrätts dom.
Brotten ägde rum under en period på flera månader 2017. Den dömda mannen har då tagit kontakt med Pargaskvinnan upprepade gånger, på ett sätt som skrämt och oroat henne.
Trots att hon förbjudit honom från att ta kontakt har han skickat opassande meddelanden på sociala medier och ringt till hennes arbetstelefon. Via sociala medier har han hotat henne till livet och antytt att han vet var kvinnan bor.
Meddelandena bedömdes av Tingsrätten vara sådana att kvinnan har haft verklig orsak till rädsla för sin egen säkerhet och sin egendom.
Mannen bestred att han kände kvinnan. Han bestred också att de meddelanden som använts i bevismaterialeriet hade sänts av honom. Han dömdes för förföljelse och olaga hot och ålades att betala 60 dagsböter á 10 euro.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *