Förflytta dig till innehållet

Pargaskille mer än nöjd med VM

Nöjd. Magnus Karlsson kom in på en 17:e plats av 32 deltagare i junior-VM i biketrial i klassen för 11-12-åringar i veckoslutet. Tävlingarna gick i danska Viborg. Foto: Mikael Heinrichs

– Det gick bra, eller egentligen jättebra. Jag är mer än nöjd, säger en strålande glad Magnus Karlsson efter junior-VM i biketrial i Danmark.

Någon lagtävling blev det inte för hans del, men i den individuella tävlingen för 11–12-åringar förra lördagen kom han in på en 17:e plats bland 32 deltagare. De tolv främsta gick till final, bland dem Tammerforskillen Niilo Stenvall som slutligen tog VM-brons i söndagens finalpass.

Karlsson inledde tävlingen på bästa möjliga vis med att klara sin första etapp på noll felpoäng.

– Några avsnitt hade jag kanske kunnat klara ännu bättre, men jag vågade kanske inte chansa alltför mycket. Jag blev ändå sju poäng från 16:e plats, så det hade knappast inverkat på min placering, analyserar han.

Han glädjer sig åt Stenvalls framgång, eftersom de två tävlat tillsammans i många tävlingar och de känner varandra väl.

– Jag fyller 13 nästa år, vilket betyder att jag skulle tävla i en mycket tuffare klass. Vi får se om det blir ett nytt junior-VM, det beror också rätt mycket på var tävlingen ordnas, säger Karlsson.

Nästa tävling i finska cupen står redan inför dörren, det bär av till Jyväskylä på fredag. Följande veckoslut deltar han i två tävlingar i Sverige.

– VM var en häftig upplevelse och jag blev ju faktiskt näst bäst i Norden då ingen från de andra nordiska länderna placerade sig före mig.

Läs också: Pargaskille ska köra junior-VM

Läs också: Oräddheten har gjort syskonen Karlsson bra

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter