Förflytta dig till innehållet

Pargasföretag hotades av vite för olagliga slamtömningar – nämnden ville ha närmare utredningar

ÅU-foto
en slambrunn
Miljövårdsbyrån i Pargas har i slutet av fjolåret fått uppgifter om att företaget Drink-King Oy Ab fortsatt med slamtömningar för privata fastigheter i Pargas kommundel också i november och december…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

7 kommentarer: “Pargasföretag hotades av vite för olagliga slamtömningar – nämnden ville ha närmare utredningar

 1. Clas Henriksson skrev

  En delorsak till detta monopolelände lär väl ha varit att någon hört ryktet att någon tömt en avfallstank någonstans på fel ställe; var och när har väl inte avslöjats. EU:s fria konkurrens och företagsamhet kan således uppenbarligen på lösa boliner sättas ur spel. Kan tänkas att rätten missat något som inte tål granskning, som K. Wilen antyder.
  Beträffande B.Roos´ rekommendation om brännande toaletter kan det i tätorten vara skäl att vara försiktig. Röken, från det brännverket lär enligt en bekants bekant inte lukta gott.
  Jag kommer ihåg den tiden då det fanns en rätt stor svingård i Nagu som brände grisdyngan – lukten kändes mycket väl, ända till Pargas vid sydvästlig vind, och den var föga angenäm.

 2. Börje Roos skrev

  Det verkar som om den s.k. avfallslagens andemening är att stävja fri företagsamhet. Så kan det inte vara förutom om det det gäller försäljning av alkohol. Har man faktiskt tänkt färdigt. Det luktar inte gott. För alla som inte gillar det som påtvingas oss finns det ett sätt att slippa LSJH och L&T. Installera en brännande toalett. Askan kan man deponera själv. Kanske Drink-King börjar sälja och installera.

 3. Kenneth Wilen skrev

  Konstigt ni har alltid bortförklarningar ingen skillnad vad saken gäller fortsätt Drink king du vinner ärendet om det går vidare till andra disstanser

 4. Petri Huovila skrev

  Sorry, människor, Ni skäller åt fel håll. Pargas stad och också bygg- och miljönämnden har alltid varit FÖR det gamla – på fastighetsägarens fria val baserat – slamtömningssystemet, alltså FÖR lokalföretagaren. Det är fråga om en över 10 år gammal besluts- och besvärsprocess. Det är egentligen i sista hand Finlands rättsinstans, högsta förvaltningsdomstolen, som har tolkat avfallslagen så, att ”den fria stilen” inte uppfyllde de krav som i lagen ställs för hur avfallsinsamlingen i detta land ska skötas. Om Ni skulle idas att läsa igenom materialet som fanns med på bygg- och miljönämndems föredragninslista, så fick Ni en ganska saklig bild om ärendet.
  Bygg- och miljönämnden som övervakande myndighet för avfallslagen är tvungen att ibland ta bittra beslut. Nämndens och också mina sympatier är på Drink Kings sida. (LSJH också bara förverkligar de beslut som är tagna i ärendet, de ”river inte åt sig” makt.)

 5. Mårten Malmlund skrev

  Vi har fått mycket snabb och bra service av Drink King. Snabbheten viktig för oss då vi har en sluten tank. Nog borde en lokal firma som sköter sig få fortsätta!

 6. Lotta Myréen skrev

  Nog är det skit-stil av Pargas stad och LSJH att tvinga en etablerad företagare och arbetsgivare på knä på detta vidriga vis! Drink-King har i åratal skött sina uppdrag till stor belåtenhet för otaliga kunder. Man kan ju fråga sig vad för sorts mygel ligger bakom beslutet att ge monopol på slamtömningen till endast ett företag?

 7. Kenneth Wilen skrev

  Go morron nog är det konstigt att ni vill ställa till och köra ner ett mycket bra och omtyckt bolag fy skäms på er besluts fattare skärp er hoppas på det bästa för Drink King AB

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter