Pargasdamerna föll med stövlarna på mot serieledaren

Michelle Ekholm (i mitten) gjorde Piffens enda mål mot TKT. ÅU-foto

Serieledarna TKT från Tammerfors var som befarat numret större än Pargas IF i damernas fotbollstrea på söndagen. Mötet på Pajbacka slutade i bortaseger 1–3 (1–2) efter att Kisatoverit direkt i inledningen lagt i en växel som rödtröjorna inte riktigt hängde med i.
PIF-målvakten Evelina Huhta tvingades vittja nätmskorna två gånger under matchens första fem minuter. Sanna Kärkkäinen sköt 1–0 i andra minuten och tre minuter senare höll sig Janica Peltomaa framme och dubblade ledningen.
Piffen kom med i spelet tack vare Michelle Ekholms reducering kort innan paus, men närmare än så kom inte hemmalaget. I stället stod Tiia Ala-Hakuni för avgörande 1–3 då bara ett par minuter plus stopptid återstod.
TKT har bara släppt ifrån sig två poäng hittills i årets serie, så Pargaslaget behöver definitivt inte skämmas över insatsen trots att det inte räckte till poäng. I tabellen återfinns Piffen på en sjätte plats när divisionen nu tar en nästan fem veckor lång paus.
Efter sommaruppehållet fortsätter Pargas IF 4 augusti med hemmamatch mot Pato från Tervakoski.

PIF–TKT 1–3 (1–2)

Mål: 3. Sanna Kärkkäinen 0–1, 5. Janica Peltomaa 0–2, 43. Michelle Ekholm 1–2, 88. Tiia Ala-Hakuni 1–3.
PIF: Evelina Huhta – Sara Salo, Betty Helander, Henrika Ranta-aho, Cecilia Erlund – Vanessa Karrento, Malin Sjöblom, Michelle Ekholm, Anni Lindroos – Miisa Pulkkanen, Jutta Virtanen.
Domare: Annette Korin.