Förflytta dig till innehållet

Pargasbon Mattias Gestranius dömer högriskmatch i Grekland – då lagen möttes senast gick klubbchefen in på planen med pistol

Mattias Gestranius. Foto: Fredrik Häggman


Det grekiska fotbollsförbundet anlitar en finländsk domartrio för att döma toppmatchen mellan PAOK Thessaloniki och AEK Aten, två av Greklands största fotbollsklubbar.
Huvuddomare är Pargasbon Mattias Gestranius. Mikko Alakare och Riku Vihreävuori är assisterande domare. Gestranius är nöjd över att vara med på resan.
– Det här är helt klart en av höjdpunkterna under min karriär hittills. Man kan bara tänka sig vilken intensitet och stämning det kommer vara på stadion på söndag. Fotbollsfolket minns säkert de tråkiga händelser som ägde rum då lagen möttes i våras, men läget är annorlunda i Grekland nu. Nya personer ansvarar för domarverksamheten och det visar på att man gör något åt problemen. Jag tror att vi klarar av att vara trovärdiga på planen, säger Gestranius.

Bittra fiender möts igen

Rivaliteten är stor mellan PAOK och AEK och matcherna dem emellan kantas ofta av bråk mellan fansen. När PAOK och AEK spelade mot varandra i mars 2018 var man tvungen att avbryta matchen efter att tumult uppstått.
Ett kontroversiellt domslut ledde till att planen stormades, och i samband med det konfronterades domaren av PAOK:s klubbchef Ivan Savvidis som gått in på planen med pistol.
På grund av oroligheterna tog det grekiska fotbollsförbundet in spanska domaren David Fernández Borbalán för att döma det senaste mötet mellan klubbarna.
Grunden till samarbetet med Finland lades i våras, då Greklands domarförbunds chef Vitor Melo Pereira i våras var med på ett finländskt domarläger i Spanien.
– Våra domare gjorde ett gott intryck och övertygade Periera om att de klarar av att döma krävande matcher i den grekiska ligan. På det här sättet erbjuder vi en möjlighet att utvecklas i tuffa situationer. Bara så kan de bli bättre som domare, säger Finlands domarchef Jouni Hyytiä i ett pressmeddelande.
Matchen spelas i morgon.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter