Förflytta dig till innehållet

Pargasbon Lina Lehtovaara dömer Champions League-kvartsfinal

Lina Lehtovaara. ÅU-foto


Pargasbon Lina Lehtovaara har utnämnts till huvuddomare för Champions League-kvartsfinalen mellan Wolfsburg och Lyon.
Matchen spelas ikväll i Wolfsburg. Lyon vann det första kvartsfinalmötet på sin hemmaplan med 2–1. Ifjol möttes lagen i finalen av damernas Champions League. Lyon är regerande mästare.
Lehtovaara får sällskap i domarteamet av assisterande domarna Kylie McMullen (Skottland), Lisa Rashid (England) samt fjärdedomaren Rebecca Welch (England)

Lehtovaara, 37, har utsetts till årets fotbollsdomare i Finland år 2015, 2016 och 2018. Hon har dömt ett antal internationella matcher under sin karriär, bland annat i damernas Champions League och VM-kval. Hon har också dömt herrmatcher på cup- och division två-nivå i Finland.

I en intervju med Österbottens tidning 26.1.2019 säger Karlebybördiga Lehtovaara att följande tre domaruppdrag är höjdpunkterna under hennes karriär hittills: fjärdedomarskapet i finalen i damernas Champions League 2010, huvuddomaruppdraget i finalen i U19-EM 2015 och fjärdedomarskapet i åtta matcher i dam-EM i Holland 2017.
 

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter