Förflytta dig till innehållet

Pargasbo är årets 4H-medlem i södra Finland

Julia Lindqvist är trots sin unga ålder något av en veteran i 4H-sammanhang. Pressbild


Finlands svenska 4H:s styrelse har utsett 19-åriga Julia Lindqvist från Pargas till årets medlem i södra Finland 2019.
Lindqvist har varit aktiv i föreningen sedan hon var åtta år och deltagit aktivt i föreningens alla aktiviteter. Till hennes stora bedrifter hör ett aktivt deltagande i verksamheten för unga.
Hon har jobbat internationellt, inom föreningens arbetsförmedling, hon har varit hjälpledare på läger och matskolor samt som grädde på moset startat ett eget 4H-företag, skriver Finlands svenska 4H i ett pressmeddelande.
– Julia är utåtriktad, glad och positiv och har varit en stor tillgång i Pargas 4H som läger- och matskoleledare. Hon har hjälpt till med många olika sysslor i verksamheten. Hon har ett bra ordningssinne och är duktig på att både organisera sitt jobb och se helheter, säger Susanne Nyman som är verksamhetsledare för Pargas 4H.
Inom 4H-verksamheten fostras barn och unga till ansvarstagande, företagsamma vuxna. 4H-gruppaktiviteterna lär medlemmen praktiska färdigheter samtidigt som den sociala kompetensen utvecklas. 4H-kurserna och utbildningarna fördjupar medlemmens kunnande och väcker intresse för sysselsättning och företagande, beskriver 4H sin verksamhet.
Finlands svenska 4H är en riksomfattande, enig och ständigt utvecklande finlandssvensk barn- och ungdomsorganisation som utvecklar medlemmarnas självkänsla, företagsamhet och intresse för lokalsamhället samt för landsbygden och dess mångsidiga näringar.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter