Förflytta dig till innehållet

Pargasaktivister vill stoppa jaktplansaffär

Lotta Laaksonen står bakom ett medborgarinitiativ som vill stoppa Finlands planerade jaktplansaffär. ÅU-foto Vänsterförbundets Lotta Laaksonen och De grönas Cornelius Colliander är med i ett medborgarinitiativ…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Pargasaktivister vill stoppa jaktplansaffär

 1. Göran Ek skrev

  Sussi Björkman
  Ett modernt missilförsvar skulle vara till mer nytta än några flygplan. Har man inte flugit utan vapen tidigare trots att andra stater (Ryssland?) kommit över luftrummet med utrustade plan?
  Hjälper inte så mycket om man bara tror att man kan visa upp sig och ropa ”BUUU” och skrämma bort inkräktaren.
  Hur är det med datasäkerheten i landet och skyddandet av el, vattenförsörjning och kommunikationsnätet? En smart fiende skulle stänga av allt vintertid. Andra metoder skulle vara att sprida något virus.
  Ett annat sätt att ta över ett land är att köpa upp alla viktiga företag och infrastruktur.
  Dessutom är det rätt att ifrågasätta köpet av nya plan om det finns ett egenintresse av att favorisera dyra F-35 som är ännu på köpet dyra i drift.

 2. Sussi Björkman skrev

  Jaha. Och vad skall ni stoppa fienden med? Kasta biodynamiska gurkor och tomater på dem?
  Det är nu bara så att vi inte lever i en värld fylld av blommor och kramar. Är vi själva utan ett trovärdigt försvar så lär det inte ta länge innan vi inkorporeras med någon icke önskvärd stormakt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter