Förflytta dig till innehållet

Pargasabir åkte mot Åbo

Hej då! PSG:s 56 abir på flaket vinkar farväl till skolan – för en stund. Foto: Mikael Heinrichs


Kolla videon längst ner i artikeln!
Ungefär klockan 13 borde de sammanlagt 80 abiturienterna från Pargas svenska gymnasium och Paraisten lukio anlända till Salutorget i Åbo.
Starten från det finska gymnasiet med 24 studerande på flaket gick en halv timme tidigare i och med att man har en längre väg att avverka då man besöker lågstadieskolorna på vägen in till Åbo. Det blir bland annat en tur via Nilsbyn koulu i Lielax – och det gäller att hålla hastighetsbegränsningarna.
– Nytt för i år är att polisen skärpt säkerhetskraven för lastbilsflaken och i år kommer vi att ha en myndig studerande som fungerar som abi-ansvarig på flaket medan en förälder åker med i förarhytten, berättar PSG:s rektor Annika Gustafsson.
Från PSG åkte 56 abiturienter iväg mot Åbo.

För första gången någonsin deltar också andra årets studerande från PSG i de gamlas dans som inte tidigare hört till det svenskspråkiga gymnasiets repertoar i Pargas.
– Vi har haft några studerande som deltagit i Paraisten lukios kurs och hela skolan samt högstadiet får ta del av dansarnas förevisning i Sarlinska skolans gymnastiksal på fredagen. Det är ett tiotal studerande från PSG som deltar, berättar Gustafsson.
På fredag kväll blir det sedan dansuppvisning för föräldrar, kompisar och andra inbjudna gäster.
Den för PSG traditionella abibalen har ingalunda försvunnit ur programmet, utan arrangeras även i år.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter