Förflytta dig till innehållet

Ordförande för stadsstyrelsen: Lampan i Mattnäskorsningen i Nagu ska fixas

Nära Skärgårdsvägens och Matttnäsvägens korsning finns en sopsorteringsstation, men ingen belysning. Ocks elstolpen närmare korsningen är mörk. Foto: Kirsti Riipola Efter att Pargas stadsstyrelseordförande Mikael Holmberg…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Ordförande för stadsstyrelsen: Lampan i Mattnäskorsningen i Nagu ska fixas

 1. Ted Bergman skrev

  I sammanhanget är det inte enbart byråkrati utan även fråga om budgetmedel. Budgeten för detta år för drift (underhåll & el) ligger ca 100 000EUR lägre än förra året. Under förra året stoppas allt underhåll pga skenande kostnader redan på hösten.
  Investering i nya LED lampor finns det i samma utsträckning som förra året och dessa har i första hand använts till skärgårdens kyrkcentrum för att på det viset kunna få ner underhåll och driftskostnader på sikt.
  Eftersom läget är det att budgetmedlen inte räcker till för att underhålla allt så har den tekniska sektionen gjort ett principbeslut hur medlen riktas. Detta kan naturligtvis ändras och göra andra prioriteringar.

 2. Bo Gyllenberg skrev

  Det skulle väl vara att bilda en arbetsgrupp för att förbereda….

 3. Monica Hedström-Järvinen skrev

  Tack och lov finns det lite bondförnuft kvar ännu. Tummen upp för Mikael Holmberg!
  Bo G, det var fråga om huruvida ett styrelsebeslut behöver tas, ja och så konsteterade Holmberg att hans nuvarande beslut går emot det beslut som fattades i sektionen för tekniska stödtjänster i april i fjol.
  Ack denna byråkrati!

 4. Anja Kuusisto skrev

  Termen bylampa är något som staden använder för korsningar/avtagsvägar ner till någon by, om jag förstått rätt. ÅU/Anja

 5. Kirsti Riipola skrev

  Förutom att lampan i Mattnäs vägskäl är ingen bylampa. Byarna är ganska långt borta från korsningen…

 6. Heidi Norrgård skrev

  Låter jättebra! Detta betyder att Pargas Stad också får masa sig ut till Norrskata och byta våra bylampor som inte lyser. Två av fyra lyser ej.

 7. Yngve Lindqvist skrev

  Lampan i Mattnäs vägskäl sattes dit av Nagu kommun för att ge ljus vid busshållplatserna. Då Skärgårdsvägen i övrigt inte är upplyst här fick den inte placeras vid Skärgårdsvägen vid busshållplatsen utan måste placeras där den idag står en liten bit in på Mattnäsvägen, men den ger ändå ljus till busshållplatserna i vardera riktningen. Lampan vid soplådorna har kommit senare, jag vet ej den lampans historia.

 8. Bo Gyllenberg skrev

  Ganska typiskt att myndigheterna skyller på varandra. Men är det kanske litet överdrivet att måsta ta ett fullmäktigebeslut för att byta en glödlampa. Men så fungerar världen tyvärr i dag.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter