Förflytta dig till innehållet

Pargas stadsdirektör försvarar användningen av Houtskärsarv- "vi har inte varit omoraliska"

Området kring Bläsnäs badstrand ska snyggas upp med hjälp av ett danaarv från Houtskär. Foto: Anja Kuusisto Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén ser inget konstigt i att…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

8 kommentarer: “Pargas stadsdirektör försvarar användningen av Houtskärsarv- "vi har inte varit omoraliska"

 1. Kenneth Wilen skrev

  Kanske nedräkningen av Stads pampar har börjat det vore inte en dag för tidigt hur täcks man ens uttala sig som stadsdirektören gör om Houtskär arvet det behövs säkert på Houtskär och int i Bläsnäs strand

 2. johan sundqvist skrev

  Högsta tjänstemän inom kommuner och stad tar ingen hänsyn till oss vanliga så kallade människor.Skrämmande fall från Pargas stad, nog är det skamlöst, omoraliskt att Eino Lehtis danaarv på drygt 400,000€ skall utveckla området i Bläsnäs i Pargas. Ännu märktligt att inte områdesnämnden i Houtskär blivit informerade, nog finns det användning för dessa pengar och lite till på gamla Houtskär kommun.
  Johan Sundqvist
  Dragsfjärd

 3. Kari Mikael Niemi skrev

  Sen säger man att om d kommer flera arvar så sen får Houtskär???Vilka typer (människor) har vi valt in riktigt?Jasku skämmas!

 4. Therese Skaag skrev

  Pargas stad borde skämmas, när man dessutom fått tipset att söka pengarna av en Houtskärsbo och sedan ligger och pantar på beslutet i flera månader utan att säga som det är. Då funderar man nog om ledningsgruppen helt enkelt inte vågade komma ut med uppgifterna för att det inte var moraliskt korrekta.
  Det här om något skulle ju ha varit ett ärende för områdesnämnden i Houtskär!
  Och den här gången passar det stadsdirektören att tänka som en enhetlig kommun men när det tex. gäller extra vattenavgifter för gästhamnarna och flera andra saker då är vi inte längre en enhetlig kommun som skall behandlas lika.
  Förstår inte varför det är flera tjänstemän och vissa kommunvalda som har ett horn i sidan till Houtskär och skärgården i allmänhet, det var trots allt Pargas som ville ha oss med i samgången men nu har man utnyttjat oss färdigt och efter det behövs vi inte mera, nu är vi bara en belastning där all service skall plockas bort.
  Har ni tänkt tanken ut ? Vad händer om det inte finns tillräckligt med fast befolkning i skärgården? Vad skall Pargas glänsa med då när ingen service fungerar på sommaren och det inte finns äkta skärgårdsbor att se på och tala med!
  Pargas stad borde i stället vara stolt över att ha fått en så fin skärgård med trevliga, kloka skärgårdsbor som ger Pargas ett mer värde, skattemedel och skärgårdstillägg.
  Istället för att se oss som ett hot borde ni inse fördelarna med att satsa i skärgården, vi är faktiskt Pargas trumf kort!
  Har vi något som fungerar bra här ute behöver ni ju inte vara avundsjuka och ändra på det för ändrandets skull utan ta lärdom av oss och ta åt er ära och berömmelse vi är ju en enda hel kommun! Och lite god PR för Pargas del skulle ju inte skada.
  I stadshuset borde man inse att om det någonstans borde finnas basservice lätt tillgängligt så är det på Houtskär och Iniö där vi har tidskrävande väg att ta oss till andra stadsdelar och där vi behöver all hjälp för att få inflyttare och mera arbetsplatser. Inte som nu, när många unga funderar om det alls kommer att gå att bo på Houtskär i framtiden när staden och staten går fram med röd pennan.
  Tur är ju att de flesta Pargaspargasbor har en annan åsikt än den som i stor grad råder innanför stadshusets väggar därmed inte sagt att det finns några undantag även i stadshuset.

 5. Kristiina Rainio skrev

  Patrik Nygren, nej du och ni har inte varit omoraliska i detta beslut. Viljan är ju god, att förbättra något för någon och några. Men enligt mitt tycke är detta beslut väldigt okännslosamt och jag hoppas och önskar att även det beaktas inom kommunpolitiken. Läget är redan kännligt mellan kommundelarna och Pargas Pargas.

 6. Christer Friis skrev

  Jag har under höstens lopp i samband med möten, frågat personligen av stadsjuristen Avellan, vad hörs till danaarvet efter Eino Lehti. Första gången det var i september, var svaret att Statskontoret nog informerar staden då det blir aktuellt. Fortlöpande har samma fråga ställts och svaret alltid detsamma. Torsdagen den 5.12.2019 kl 9.32 Ställde igen samma fråga till Avellan per telefon. Då fick jag till svar att staden skall använda pengarna till Bläsnäs stranden.
  Den 5.7.2019 är brevet från Statskontoret infört i stadens ankommande diarium.

 7. Mats Björklund skrev

  Det finns inget sådant akut behov i Bläsnäs som väger tyngre än den bristande basservice som staden ansvarar för vi varje kommundel.

 8. Håkan Wickström skrev

  Det är nog inget större problem att komma underfundmed hur dessa 400.000 eur kan vettigt och till nytta användas inom Houtskär, där arvsgivaren garanterat hade tänkt pengarna skulle användas. Ingen vill säkert att arvsgivaren skall ”vända” sig i graven, vilket helt säkert kommer att hända. Fruktansvärt ofattbara tankar och idér!! Dessutom finns det nog orsak att även tänka enligt de tidigarre kommungränserna liksom just här.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter