Förflytta dig till innehållet

Pargas stad protesterar mot Postens planer

Båthuset på Lohm är försett med en blå postlåda. Foto: Anja Kuusisto


Stadsfullmäktige i Pargas beslöt enhälligt att staden ska göra ett ställningstagande där den invänder mot Postens planer på postutdelningen i skärgården.
På fullmäktigemötet på tisdagskvällen kom frågan upp som ett extra ärende och på förslag av Rolf Schwartz antog fullmäktige enhälligt en skrivelse.
Den betonar innehållet i skärgårdslagen och anser att postutdelningen måste anses som sådan basservice som alla invånare har rätt till.
Skrivelsen frågar också hur postlagens ”svårtillgänglighet” enligt Posten (Posti) kan tolkas att gälla byar med regelbunden färj- eller  förbindelsbåtstrafik.
Stadsdirektör Patrik Nygrén var nöjd över att fullmäktige enhälligt tog ställning i frågan, eftersom staden också ska föra förhandlingar med Posten i ärendet.
LÄS OCKSÅ: Campus Axxell eller Campus Skolcentrum, Pargasfullmäktige hörde om skolplaner

Dela artikeln

2 kommentarer: “Pargas stad protesterar mot Postens planer

  1. Kenneth Wilen skrev

    Upp med ögonen hur kan ni gokänna en restaurang båt till Pargas den som nästan sjunkit utanför Arkipelag i Åland Maj Thai mera vrak till byn

  2. Kenneth Wilen skrev

    Anngående asfaltering blir det billigare för Pargas Stad att ordna mera pengar för asvaltering än att köpa nya däck och fälgar åt folk upp med kassan nu

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter