Förflytta dig till innehållet

Pargas stad måste få igång byggprojektet vid Sunnanbergs skola

Stadens beslutsfattare gjorde åren 2014–2015 kloka beslut om att bevara Sunnanbergs skola och uppdatera dess utrymmen till att motsvara dagens behov. I och med dessa beslut tog man ställning till att stöda mångfald i stadens tjänster och intresset för inflyttning till periferin.
Mångfald är en faktor som stärker – inte bara naturens ekosystem utan även vårt samhälle. En liten skola erbjuder utöver en trygg start på små elevers skolväg, även en sammanfogande kraft bland områdets invånare.
Investeringarna på Ålön lönar sig: elevprognoserna för området är för tillfället de enda i Pargas som har stabil och till och med stigande trend.
Nu har förverkligandet av de löften som gjorts kring vår livskraftiga byskola stagnerat.
Planerna på att riva det äldre skolhuset och bygga ett nytt, utseendemässigt motsvarande, modernt skolhus på dess plats var en bra kompromiss bland många olika alternativ av hur Sunnanbergs skola kan moderniseras. I början av hösten har Museiverket tagit del av en rivnings- och bygglovsansökan för projektet men har inte, utgående från materialet, kunnat ta ställning till om ett rivningslov av det äldre skolhuset i Sunnanberg är befogat.
Nu vill Museiverket att Pargas stad låter en expert på restaurering av gamla byggnader göra upp en renoveringsplan för den gamla byggnaden före man kan gå vidare med rivnings- och bygglovet. Detta bör nu ske fortast möjligt så att Pargas stad kan fortsätta med planeringen och förverkligandet av projektet.
Sunnanberg Hem och Skola rf är mer än gärna med och fortsatt stöder planeringsarbetet och vårt enda mål är att få ändamålsenliga utrymmen för våra barn och skolans personal i Sunnanberg inom snar framtid. Vi har stora förhoppningar om att det hittas en lösning som är acceptabel för alla parter.
Det centrala är nu att uppdateringen av Sunnanbergs skolas utrymmen framskrider och att stadens tjänstemän jobbar effektivt för att det löfte vi fått av politikerna håller.
Niklas Isaksson
Ordförande för Sunnanberg Hem och Skola rf

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter