Förflytta dig till innehållet

Pargas SFP tar ansvar

Ingen organisation, politiker, chef eller anställd är ofelbar. Det är bara att gå till sig själv. Har du någon gång gjort något fel?
Av misstagen skall man lära sig, göra korrigeringar och gå vidare.
Gällande barnskyddet är lärdomen den att det behövs substanskunnande inom enheter också på chefsnivå. Det behövs juridisk hjälp regelbundet både på arbetsplatsen och på distans. Högsta ledningen och enhetschefer skall tillsammans med personalen gå igenom konsultutredningar och myndighetsrapporter och gemensamt komma överens om hur man löser problemen. Uppföljning och utvärdering skall regelbundet göras, så att alla parter kommer till tals.
Det är att ta ansvar!
Det är däremot inte att ta ansvar att föra diskussion i olika medier, utan det är populistisk politik. Korrigerande arbete skall göras inom organisationen. Den som väljer att föra negativt laddade diskussioner i medier förvärrar möjligheterna att rekrytera den personal, som så väl behövs. Den som lider av detta är de svagaste dvs. de klienter som behöver få service. Är det att ta ansvar för klienterna?
Pargas SFP för en konstruktiv politik med klienternas bästa som en övergripande målsättning. För att det skall lyckas bör både personal och chefer ha goda arbetsförhållanden. Då kan de ge en god service.
Regina Koskinen
Ordförande för SFP:s fullmäktigegrupp i Pargas

Dela artikeln

En kommentar: “Pargas SFP tar ansvar

  1. Tapani Niemi skrev

    Tar ansvar???? Vem och hur och när vill det händer??
    Kalle

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter