Förflytta dig till innehållet

Pargas måste slopa sitt mindervärdeskomplex och inse att det är en stad som duger

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

I Pargas ska det byggas ett slags köpcenter vid rondellen. Är det vettigt? Det är en gradvis utveckling att ett stadscentrum dör. Först flyttar en affär eller tjänst lite längre…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Pargas måste slopa sitt mindervärdeskomplex och inse att det är en stad som duger

  1. Andreas Johansson skrev

    Kära Fanny, Pargas Stad planerar en helhet för centrum från Bläsnäs till Kalkhamnen. För stadsplanering är det symptomatiskt att man gör ett eller ngr kvarter färdigt i taget. Tex är planerna för området kring Gästhamnen inte skrinlagda eller glömda utan väntar på vidare planering. Pargas har en planläggningsenhet som är ovanligt utåtriktad och kommunicerar nya projekt i ett tidigt skede. Kanske Du Fanny kund bekanta Dej lite noggrannare med hur Pargas planerar? Pargas kärncentrum kring Köpmansgatan kommer att få fler bostäder och nya hus, det kommer att både ge en image och flera människor som rör sej där. Det är ganska vågat för en stad som Pargas.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter