Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Pargas Retro Cars förenar bilentusiaster – på onsdag blir det picknick i Centralparken

Linn Turkki
retrobil
Retrobil. Staffan Sundström med sin hustrus Moskvich.

Pargas Retro Cars rf är en förening för alla som är intresserade av retrobilar i Pargas. På lördagen ordnar man picknick i Centralparken.

Föreningens ordförande Staffan Sundström berättar att Pargas Retro Cars grundades 2017 och föreningen har 125 medlemmar.

Många av föreningens medlemmar har själva gamla fordon, men det är inget måste för att gå med, och föreningen äger också några gamla fordon med anknytning till Pargas.

Populära evenemang

Till Pargas Retro Cars verksamhet hör olika träffar, att renovera gamla fordon och den traditionella Pargas Retro Paraden och Skrottorget.

Föreningen har också en granskare för museifordon, ifall man vill registrera sitt fordon som sådant.

Gamla pärlor från 1950-talet

Sundström berättar att han har en GAZ M20 Pobeda från år 1955, som han renoverar och snart bli klar, och hans fru Jaana äger också en retrobil som är en Moskvich 401 från år 1953.

Urpsrungligen var den en Opel Kadett, men då ryssarna tagit hela fabriken i Tyskland som krigsbyte byttes namnet till Moskvich.

Sundström har länge haft ett intresse för retrobilar, men som yngre har det varit en lite väl dyr hobby och nu har han mer tid att lägga på bilarna.

retrobilLinn Turkki
Interiören i Moskvich-bilen.

Onsdagen den 5 juli kommer Pargas Retro Cars att ha en picknick i Centralparken, då man kan komma med till parken och träffas och grilla korv.

Förutom det är också den traditionella Retro Paraden och Skrottorget på kommande under samma veckoslut som Forneldarna hålls.

– Om man har överlopps bildelar kan man ge dem till föreningen eller själv komma med och sälja, berättar Sundström.

Artikeln uppdaterad 10.58 med att picknicken blir på onsdag och inte någon annan dag, som det felaktigt stod i rubriken i en tidigare version.

Dela artikeln

En kommentar: “UPPDATERAD: Pargas Retro Cars förenar bilentusiaster – på onsdag blir det picknick i Centralparken

  1. Jan-Erik ingvall skrev

    Moskvich – alltså inte Moskvitj, som man ju borde skriva enligt Språkrådets ologiska och förbryllande translitterationregler. Det här är ett av många fall där svensk originalitet(!) orsakar frontalkrock med förhärskande internationell praxis.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter