Förflytta dig till innehållet

Pargas- och Naguprojekt fick pris på landsbygdsgala

Pressbild
tre män och en kvinna med diplom och blommor vid en prisgala
Från vänster Anton Lindholm och Christine Smeds från Nagu Distillery och Johan Kronberg samt Paul Vikman från Väståbolands företagare som tog emot motionstrappans pris.

Den lokala NTM-centralen och Leadergrupperna premierade de mest lyckade projekten under den senaste finansieringsperioden på lördagens landsbygdsgala på Kavalto gård i Pikis.

Av de 77,5 miljoner euro som under finansieringsperioden 2014–2022 delats ut som företagsstöd och till utvecklingsprojekt via Egentliga Finlands NTM-central och de fem Leadergrupperna i regionen har vissa lyckats bättre än andra.

Destilleri och motionstrappa bland pristagarna

Bland de sammanlagt 12 pristagarna fanns två Pargasprojekt. Ett av prisen för mest betydelsefyllt företagsstöd gick till Nagu Distillery, där det var Leaderföreningen I samma båt – Samassa veneessä som låg bakom stödet.

Investeringsstödet hjälpte Nagu Distillery att bygga om en gammal byggnad till destilleri och skaffa den apparatur som behövdes.

År 2019 kom de första produkterna ut i handeln. Nagu Distillerys gin har redan vunnit flera internationella pris, och numera tillverkar man också akvavit.

Priset för Egentliga Finlands mest betydelsefulla samarbete gick till Hundbanans motionstrappa i Pargas, där det var företagarföreningen Väståbolands företagare som höll i trådarna.

Bland prismotiveringarna nämns att konditionstrappan på 470 steg är ett föredömligt exempel på samarbete mellan föreningar, företagare, kommunen och markägare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter