Förflytta dig till innehållet

Pargas nya skolcenter fick sitt namn – 43 förslag lämnades in men arbetsgruppen var enig om vinnaren

Pargas nya, tvåspråkiga skolcenter ska heta Campus Brava. I det tvåspråkiga campuset ingår sammanlagt sex olika skolor: Pargas svenska gymnasium, Paraisten lukio, Sarlinska skolan, Paraistenseudun koulu, Axxell och Optima.

LÄS OCKSÅ

Namnet på det nya lärcentret söktes i slutet av 2022 genom en namntävling. Totalt kom det in 43 namnförslag. Med hjälp av en öppen namntävling var man ute efter ett namn som speglar det moderna och tvåspråkiga campuset. Namnet skulle vara tillräckligt kort, och det skulle fungera både på svenska och finska – antingen som en välfungerande översättning eller så att namnet är identiskt på båda språken.

I arbetsgruppen för att ta fram namnet fanns representanter för Pargas stad, beslutsfattare samt elever och studerande. Arbetsgruppen gick noggrant igenom alla inkomna alternativ, och alla var eniga om att Campus Brava är det bästa förslaget.

Namnförslaget ”Campus Brava” lämnades in av Pargasbon Linda Niininen, som motiverade förslaget så här: ”Bravas synonymer är modig, vågad, galant, kapabel, pigg, anständig, skicklig, bra. Alla dessa ord beskriver en fin byggnad och dess elever. Ett kort och koncist namn, och definitivt modernt”.

Till näst kommer det visuella utseendet på Campus Brava att planeras. Under våren kommer eleverna ha möjligheten att påverka utseendet på Campus Bravas logotyp med hjälp av en omröstning i skolan.

Dela artikeln

En kommentar: “Pargas nya skolcenter fick sitt namn – 43 förslag lämnades in men arbetsgruppen var enig om vinnaren

  1. Ingeborg Hermansson skrev

    Tror att det intresserar många att få läsa vilka alla namnförslag som kom in.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter