Förflytta dig till innehållet

Pargas, Kimitoön, S:t Karins och Nådendal kartlägger värdefulla miljöer – nu har du chansen att anmäla om fina platser

Arkiv/Emilia Örnmark
strand med gräs där en svan syns
Känner du till någon fin plats där naturens artrikedom är speciellt värdefull? Eller där åtgärder behöver göras? Nu kan du anmäla om det i en enkät.
Med avstamp i att den biologiska mångfalden håller på att utarmas såväl i hela världen som i Egentliga Finland startar Valonia en enkät tillsammans med kommuner i Egentliga Finland. Detta…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Pargas, Kimitoön, S:t Karins och Nådendal kartlägger värdefulla miljöer – nu har du chansen att anmäla om fina platser

  1. Jan-Erik Karlsson skrev

    För 25 år sedan införde man Natura 2000 här i skärgårdshavet med våld för många privata markägare,en bråkdel av dessa områden har sköts enligt uppgjorda planer med b.l.a betesdjur.Nu har man inga pengar eller personal mera att sköta ens dessa som betas av kor o får.Att nu vem som helst skall rapportera om nya objekt verkar nu därför konstigt??Hur o vem skall sköta om dem,om inte stad o stat har vilja o råd att sköta sina områden,så vill man nu då att de privata markägarnas områden skall fredas ,skötas o bekostas av dem!? Valonia kunde hellre jobba för att de befintliga områdena sköts om så som de va tänkt enligt de planer som gjordes för 25år sedan,annars borde ju markägarna få tillbaks sina områden ,så de får sköta dem.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter