Förflytta dig till innehållet

Pargas jobbar för ny brygga till Norrskata

Adrienne Westerback

ÅU-foto

Pargas stadsstyrelse beslöt i måndags kväll enhälligt att hyresavtalet med Dagema som har drivit gästhamnen och butiken på Norrskata sägs upp till följd av en bryggtvist.
Enligt Pargas stad har Dagema har inte följt arrendeavtalet och låtit gästhamnsbryggan förfalla med den påföljden att gästhamnen och butiken har varit stängda i somras.

Tyvärr har företaget har inte heller visat intresse för de kompromisser som staden har erbjudit, säger styrelsens ordförande Mikael Holmberg (SFP).

– Dit måste fås en ny brygga som betjänar både ortsbor och turister, men för att komma vidare måste avtalet först sägas upp.
Vilken är stadens roll i att nå en lösning?

– Vi har inte ännu tagit ställning till hur det nya konceptet skulle se ut, men det är klart att det är i vårt intresse att där finns en brygga.
Tror du där finns en ny brygga nästa sommar?

– Man får hoppas det. Här är hela långa vintern att få det gjort så det ska inte vara omöjligt.

I arrendeavtalet mellan staden och Dagema sägs det att hyrestagaren, förbinder sig att underhålla gästhamnsbryggan och att företaget har rätt att på egen bekostnad förnya bryggan.
Dagema tolkar formuleringen som att företaget har rätt, men inte skyldighet att förnya bryggan. Staden å sin sida anser att bryggunderhållet entydigt är på Dagemas ansvar.

Bryggan har sjunkit och skrotats och företaget har inte ersatt bryggan inom utsatt tid anser styrelsen.

Avtalet för det 1 400 kvadratmeter stora området undertecknades den 27 oktober 2011. Avtalet är i kraft till år 2041.

LÄS OCKSÅ: Låst läge i bryggtvist på Norrskata

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter