Förflytta dig till innehållet

Pargas IF steget efter i Sjundeå — kampen om åttondeplatsen avgörs mot Atlas i januari

Piffens Robin Mattsson i kamp med Sjundeås Alexander von Numers. Foto: Thomas Sundström


Pargas IF fick ge sig med klara 39–27. Sjundeå IF tog en synnerligen säker hemmaseger i lördagens FM-ligamatch.
Det blev nu aldrig någon större fråga om saken. Efter fem minuter ledde SIF redan med 5–1 och nästa ryck kom när 7–4 blev 15–5. Då hade man spelat tjugo minuter och saken var förstås klar.
– Vi inledde bra och hade mycket glädje i vårt spel. Efterhand blev det sedan litet svårare att hålla samma skärpa uppe, sade SIF-tränaren Teddy Nordling.
– Vi kom inte riktigt i gång och borde ha hjälpt varandra mera. Nu blev det i stället mycket försök på egen hand, sade å sin sida linjespelaren Robin Mattsson som drog ett kopiöst lass i PIF.

SIF höll undan

Efter SIF:s urladdning började man i stort sett turas om att göra mål. I paus var hemmaledningen 21–11 sedan framför allt SIF-yttrarna Ott Varik och Gustav Svanbäck varit på lysande anfallshumör.
– Vi gjorde mycket som var bra då, sade Nordling.
Andra halvlek spelades sedan mest bort. Hemmasegern skrevs till 39–27.
– Vi blev litet passiva i försvaret, men i anfallet löpte det bra på. Det fanns mycket positivt i dag, sade Nordling.

Tuff vecka

För PIF som kämpar om en plats bland de åtta bästa var veckan riktigt tuff. Förlusten i Sjundeå var kanske inte helt oväntad, men däremot var onsdagens hemmaförlust med tio mål mot Åbo IFK en ordentlig missräkning.
– Nog hade vi ju hoppats mera från den matchen. Vårt mål är att komma in bland de åtta bästa och det jobbar vi för, sade Robin Mattsson.
Mot SIF hade PIF svårt i försvaret och målvakterna fick inte mycket hjälp. Bästa målskytt var Jane Jancev, medan Robin Mattsson slet kopiöst.
– I dag hade vi inte riktigt några alternativ på min spelplats, så jag fick spela mycket, sade Mattsson

Viktig match

SIF tog nu något som kan beskrivas som en rutinseger, men mitten av den första halvleken var riktigt stark. I anfallet var det många som steg fram, men Eduard Zakharov på linjen gjorde en av sina bästa matcher för SIF.
Samtidigt var matchen bra träning med tanke på onsdag. Då spelar SIF säsongens hittills mest viktiga match borta mot HIFK. Med tanke på en plats bland de fyra bästa är en seger mera eller mindre ett måste då.
– Det är klart att står mycket på spel då. Dessutom är vi ute efter revansch efter att ha förlorat både i serien och i cupen mot HIFK tidigare i år, sade Teddy Nordling.

SIF–PIF 39–27 (21–11)
PIF: Markus Mattila, Ville Nordqvist – Jane Jancev 9, Aleksa Veselinovic 5, Joel Tunturi 4, Daniel Söderlund 3, Milos Lojanicic 3, Robin Mattsson 1, Sebastian Fagerlund 1, Alfons Alexandersson 1, Linus Fröjdö, Henric Berndtson, Ilija Krstevski.

Thomas Sundström

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter