Förflytta dig till innehållet

Pargas IF-bekantingen Tommi Pikkarainen ska ta TPS tillbaka till tipsligan

Tommi Pikkarainen återvänder till TPS, en organisation vars juniorverksamhet han känner väl.


TPS herrlag i fotboll, som föll ur tipsligan i år, har fått en ny tränare i Tommi Pikkarainen, meddelar bolaget bakom klubben.
Avtalet är ettårigt med en option på ett år. Pikkarainen efterträder Mika Laurikainen som tränat TPS de fem senaste säsongerna.
Pikkarainen var aktiv fotbollsspelare fram till 24 års ålder, då karriären avbröts på grund av en skada.
Innan det representerade han KPV – som steg till ligan på TPS bekostnad – och PPT i ligan i början av 1990-talet.
Han har också spelat för Pallo-Iirot i Raumo och Husqvarna FF i Sverige.

Gedigen tränarbakgrund, bland annat i Pargas

Pikkarainen, som har UEFA:s Pro-licens för tränare, kommer till TPS från SalPa som spelar i division 2. Dessutom har han varit huvudtränare för Sporting Kristina, Pargas IF, VG-62 och VPS i tipsligan 2010–2011.
Som assisterande tränare har han återfunnits i FC Inter och FF Jaro, där han också hade huvudansvaret för juniorverksamheten.
Pikkarainen har tränade TPS juniorer åren 2011–2016, och den erfarenheten gjorde att han lämpade sig för TPS kortsiktiga mål – att ta sig tillbaka till ligan så snabbt som möjligt – och för att bygga upp representationslaget.

Känner spelarmaterialet

I ett pressmeddelande säger Pikkarainen att han är tacksam för möjligheten och att nu är rätt tillfälle att återvända till TPS. Pikkarainen bedömer att han känner bra till det spelarmaterial i regionen av vilket TPS herrlag ska byggas.
FC TPS Turku Oy:s ordförande Jouko Peräaho säger att man i två veckors tid kartlade olika tränarkandidater och att man snabbt kom fram till att Pikkarainens och klubbens mål var gemensamma.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter