Förflytta dig till innehållet

Pargas har gått regeringens ärenden

Social- och hälsovårdsreformen har fallit och regeringen avgår. Hur mycket har detta debakel inte kostat i möten, arbetstid, ogenomförda viktiga förbättringar, genomförda dåliga beslut med motiveringar i stil med ”att vi måste vara proaktiva”, ”man måste agera före det är för sent” osv, osv!
Kommunal kärnverksamhet har sålts ut till privatföretag, fastighetshyror har höjts i väntan på att landskapen skall ta över verksamheten, service har flyttats bort från kommuncentra mm.
Den kommande reformen har i åratal varit en högerpartiernas täckmantel för beslut som kör ner vårt välfärdssamhälle, minskar det kommunala demokratiska inflytandet och ökar osäkerheten bland arbetstagarna. Dessa beslut har tyvärr ofta backats upp av positiva föredragningar från tjänstemän som hellre ser en utlokaliserad verksamhet (med bibehållen lön) än att de själva skulle ta ansvar för centrala kommunala funktioner.
Under min tid som politiker har jag i allt högre grad upplevt att Pargas, i stället för att protestera, aktivt gått regeringens ärenden innan ens några lagar har stiftas ur vilka man skulle kunna läsa vad som krävs.
Har nu stadens beslutsfattare tänkt återta besluten att utlokalisera service som till exempel kosthållet och jourverksamheten?
Cornelius Colliander
Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter