Förflytta dig till innehållet

Pargas Gymnasium klådde Katedralskolan — rankinglista visar hur årets studenter klarade sig

ÅU-foto
en skolbyggnad

Pargas svenska gymnasium kilade före Katedralskolan i den årliga jämförelsen av gymnasier i landet. Det visar en sammanställning av årets resultat i studentproven, som Svenska Yle gjort.
Pargas svenska gymnasium finns i år på plats nummer 22 i rankinglistan och har medeltalet 5,11. Katedralskolan finns på plats nummer 28 och har medeltalet 4,96.
Medeltalet har räknats ut på basis av studenternas betyg i de fyra obligatoriska studentproven. En sjua motsvarar ett L, en sexa ett E och så vidare.
Jämfört med resultatet i fjol föll Katedralskolan åtta steg medan Pargas svenska gymnasium klättrade hela 30 steg uppåt.
Studentexamensnämnden publicerade i går de mer detaljerade uppgifterna på studenternas betyg i studentexamen.
Bland de svenska gymnasierna klarade sig Kotka gymnasium bäst och finns på plats nummer 3 i listan. Kotka gymnasiums medeltal är 5,62. Gymnasiet har dock bara två examinander i år.
Kimitoöns gymnasium finns på plats 274 med medeltalet 4,05. Kimitoöns gymnasium föll 47 platser jämfört med i fjol. Gymnasiet har i år 23 examinander.
Etelä-Tapiolan lukio med 129 examinander i år var bäst i jämförelsen med medeltalet 6,12. Sämst klarade sig Savonlinnan aikuislukio (plats 400) med medeltalet 3.
Korrigering 20.5 kl 19.07 Medeltalet för Kimitoöns gymnasium har korrigerats från 5,05 till 4,05.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *