Förflytta dig till innehållet

Pargas fortfarande en av de dyraste kommunerna att ha stugan i

Roger Von Walden/Flickr
En stuga vid vatten.
Egnahemsförbundet har jämfört de kommunala avgifterna för sommarstugeägare i tjugo av de kommuner där det finns flest stugor i Finland.
Nyslott, Kuopio, S:t Michel, Mäntyharju, Pargas, Kangasala och Lojo. Det är de sju kommuner som är dyrast att ha sommarstuga i enligt Egnahemsförbundets utredning, som gjordes för tredje gången. Samma…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Pargas fortfarande en av de dyraste kommunerna att ha stugan i

  1. Tom Bergman skrev

    ”Det är synd om oss villaägare”…. Jonas Gardells(?) aforism dyker osökt upp i ens huvud. Men i Pargas är det nog ännu mera synd om oss markägare utan villa. Speciellt om marken ligger i ytterskärgården och saknar både byggrätt och skog d.v.s. dess kommersiella värde är lika med noll. Det finns just nu ett hundratal skärgårdsbor som med sina redan hårt beskattade löne- och pensionsinkomster årligen betalar tusentals euro per person i fastighetsskatt för värdelösa bergklackar och impediment! Så, här i kommunalvalstider skulle man gärna ställa en fråga till politikerna i Pargas: hur länge tänker ni sitta och se på det här galenskapen innan ni följer Ålands exempel och sänker fastighetsskatten för markområden till noll. Noll gånger vilken procentsats som helst är fortfarande noll. Eller tänker ni göra som tidigare år, skratta hela vägen till banken? För våra ”villor” betalar vi fortsättningvis gärna skatt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter