Förflytta dig till innehållet

Pargas föreslås införa vikariestopp, eller vikarier bara i undantagsfall

Pargas stad får förklara sig för revisonsnämnden. Anledningen är stadens deltagande i resemässan i Berlin. ÅU-foto
Pargas stads resultat för 2019 går mot ett rejält minus. Motåtgärder diskuteras i stadsstyrelsen på måndag. ÅU-foto Pargas stads resultat ser i prognoserna ut att bli betydligt sämre än det budgeterade minusresultatet på minus två miljoner. Prognosen talar nu om ett…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Pargas föreslås införa vikariestopp, eller vikarier bara i undantagsfall

  1. Mats Björklund skrev

    Är det inte alltid ett undantagsfall då vikarier behövs? Gör inte vikarien någon nytta så ska man naturligtvis inte anlita en. Ifall omfördelning av sysslor kan ersätta ett vikariebehov vid tillfällig frånvaro så råder det väl överkapacitet i normalläget? Är organisationen så slipad att det inte finns överkapacitet leder omfördelingen av sysslor till överbelastning som i sin tur leder till ökade kostnader.
    Det samma gäller anskaffningar. De ska ju alltid fylla ett verkligt behov och göras till ett förmånligt pris utan en massa mellanhänder och avtal med föråldrade prislistor.
    Brist på skolning leder till brist på kunskap som leder till dåliga beslut och ökade kostnader. Tidigare kortsiktiga beslut har lett till bl.a. den renoveringsskuld som råder i stadens fastigheter, och ju mer man kortsiktigt stryper åt bildning och social & hälsovård desto högre blir överskridingarna i framtiden. Det lönar sig inte att kissa i byxan trots att det värmer en stund.
    För all del, diskutera ni fyrverkerier om nu det är så viktigt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *