Förflytta dig till innehållet

Pargas Bustis byter ägare – postutdelningsföretagare tar över

Arkiv/Carina Holm
Kvinna framför kaféet.
Då Katharina Grönqvist tog över Bustis år 2020 måste hon börja med att stänga. Efter den kämpiga första tiden har hon ändå tyckt mycket om att driva kaféet, som nu går vidare till Ronny Mollgren.

Bustis i Pargas tas över av postutdelningsföretagaren Ronny Mollgren den 1 augusti. Han vill att verksamheten ska fortsätta som förut.

Mollgren tar över kaféet av Katharina Grönqvist, som drivit det sedan år 2020. Grönqvist slutar av personliga skäl.

– Jag började driva Bustis under den värsta tänkbara tidpunkten under coronapandemin. Kaféverksamheten började med att stänga dörrarna. Det var kämpigt, berättar Grönqvist.

Efter de första motgångarna har hon ändå gillat att driva Café Bustis.

– Det har varit jätteroligt, och mycket jobb. Kunderna är trogna och härliga.

Grönqvist ska fortsätta jobba i några år till och har inga bestämda planer för framtiden.

– Jag önskar den nya företagaren lycka till. Det är alltid bra med nya förmågor och tankar.

Ronny Mollgren berättar att en av orsakerna bakom hans beslut att ta över kaféet är att hans syster ska kunna fortsätta jobba där.

– Det blev bara så, jag har inga desto större planer för verksamheten. Vi ska fortsätta som förut, med att servera lite pommes och kaffe och semlor, säger han.

Mollgren äger företaget Laatukuljetus Parainen, som sköter postutdelning i Pargas och Korpo. Bustis kommer nu bli en del av företaget.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter