Förflytta dig till innehållet

Paavo, ta och lyssna på Väinö!


”Väinö, Väinö, missä on se Väinö”… ja, ni kanske minns J. Karjalainens slagdänga från 1996 som året efter åstadkom att det vanligaste förnamn finländarna döpte sina gossar till var Väinö. Det blev många fler Väinön än Karjalainens egen son.
Texten i den mycket populära låten är simpel. Den bara frågar att var är nu den där Väinö, var är Väinö, där är Väinö, där plirar hans ögon, under äppelträdet är (sover) han… och var är Väinö, var är Väinö…
Vi funderar om Paavo Väyrynen borde lyssna på ”Väinö”.
Precis som Väinö verkar också Paavo så borttappad allt emellanåt.
Inte bara de politiska journalisterna utan framförallt väljarna skulle säkert tycka om att veta var man har honom liksom.
Europaparlamentariker för Centern var han ju fram till vårvintern då han hans gnabb med moderpartiet – som han representerat i årtionden och för vilket han varit minister i inte mindre än åtta regeringar – ledde till skilsmässa. Han valde att avgå och avstod också från hedersordförandetiteln.
Han gör entré i riksdagen i juni i år och säger sig representera det Medborgarparti som han har grundat. Men se då Medborgarpartiet inte riktigt är av samma åsikt.
Interna gräl har skapat rubriker längs med våren, i juni blir det rättssak av det hela och den juridiska tvisten är inte avgjord. Men tingsrätten har i varje fall inte hörsammat Väyrynens klagomål mot den styrelse Medborgarpartiet valde i mars. I den styrelsen ingår inte Väyrynen.
Så på vilken stol sitter han riktigt i riksdagen? Senaste vecka (27.7) meddelade Väyrynen att han grundar en ny politisk rörelse som siktar på nästa riksdagsval. Det kan bli bråttom det.
Så var är Paavo, var är Paavo… eller kunde stolen ersättas med en hängmatta? Dags för en tupplur under äppelträdet?
Kan vara värt lyssna på ”Väinö”, bästa Paavo!
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter