Förflytta dig till innehållet

Paavo Nurmi Games blir endagstävling igen – ordnas under upptrappningen till VM

Jesper Lindblom
en friidrottstävling
Det var glesare i publiken under årets Paavo Nurmi Games, på grund av coronan. Nästa sommar hoppas arrangörerna på normala omständigheter.

Paavo Nurmi Games återgår till att bli en endagstävling från och med nästa sommar. Tävlingen ordnas som en del i Internationella friidrottsförbundets Guldliga, och lägger sig mellan Diamantligans två deltävlingar i Rom och Oslo, den 9 respektive 16 juni.

– Tävlingsdatumet är perfekt. Det infaller två veckor innan gränsen för när VM-rankingpoängen slutar räknas och man inte längre kan slå kvalgränserna, säger tävlingarnas vd Jari Salonen i ett pressmeddelande.

Det innebär att tävlingarna troligen kommer att locka toppidrottare som försöker ta sig till VM, något som i längden är positivt både för Paavo Nurmi Games och publiken.

Grenprogrammet kommer att planeras så att det stöder de finländska idrottarnas jakt på rankingpoäng.

Salonen förväntar sig att tävlingarna i sommar återvänder till vardagen efter två år i coronans skugga.

– Det senaste året var det en stor risk att ordna Paavo Nurmi Games. Vi kunde bara ha 3 000 i publiken per dag, jämfört med 10 000 normalt. Dessutom tillkom andra kostnader, som coronatest och liknande.

Tvådagarskonceptet gav ändå möjlighet till fler grenar och mer publik.

– Trots det så blev det en liten ekonomisk förlust. Men inte så stor att den påverkar den framtida verksamheten, säger Salonen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter