Förflytta dig till innehållet

På fredagen är det klimatet som gäller

Den 15 februari kommer tiotusentals människor runt om i världen att demonstrera mot klimatförändringen och kräva snabba åtgärder för att förhindra förstörandet av jordklotet och den förutsebara klimatkatastrofen.
Enligt forskare finns det en lång rad åtgärder som kan utföras men tid har mänskligheten bara lite. Politikerna måste vakna upp och ta hotet på allvar – för vår framtids skull, för existensens och Jordens skull.
Om vi människor fortsätter på överkonsumtionens väg, när politikerna samtidigt är först intresserade av sina egna förmåner, kommer det inte att finnas sådana beslut att fattas i framtiden som skulle ha något med välstånd, skattereformer eller infrastruktur att göra.
För några dagar sedan publicerades det en ny rapport. Enligt Pew Research Center ses klimatförändringen globalt som det största säkerhetshotet. Nu är det dags att agera.
I morgon kommer Åbo också att delta i den globala rörelsen mot klimatförändringen. Kom till Domkyrkotorget klockan 12, bjud in dina vänner och ta gärna med dig plakat. Framtiden är värd att kämpa för.
Anna Funck
Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter