Förflytta dig till innehållet

Parhus i Reso riskerade få stora vattenskador – brunnar och diken drog inte

Efter de senaste dagarnas milda väder, och fredagens rikliga regn, har det samlats stora  mängder smältvatten på sina håll i regionen.

En enorm vattenpöl hade bildats i närheten av fyra parhus på Pertunkuja i Reso på måndagseftermiddagen. Både diken och brunnar var frusna och därför försvann smältvattnet inte från gården.

Invånarna på Pertunkuja hade till en början försökt stoppa vattenmassorna från att nå in till husen på egen hand, men kontaktade sedan räddningsverket för att få hjälp.

Enligt jourhavande brandmästare Jussi Penttilä pumpade brandkåren bort det mesta av vattnet och husen klarade sig undan skador. Inga personskador uppkom heller.

– Samma problem finns lite överallt just nu. Det är upp till staden och husbolagen att se till att diken och brunnar börjar dra igen, säger Penttilä.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter