Förflytta dig till innehållet

Över trettio orienterare från Åboland deltar i finlandssvenska mästerskapen

Yvonne Gunell deltar i årets finlandssvenska orineteringsmästerskap. ÅU-foto

Nästan 600 orienterare har anmält sig till de finlandssvenska orienteringsmästerskapen som ordnas av IK Falken i Pedersöre  den 11-13 augusti.

Från Kimitoöns sportförening (KSF) åker sex deltagare till mästerskapen. Alla deltar i långdistansen på lördag och tre av dem deltar också i sprinten på fredag och i stafetten på söndag.

Inga juniorer deltar från Kimitoön.

– Det långa avståndet verkar vara ett problem och så är det just innan skolstarten, funderar Anders Nordell som är ordförande för KSF.

Från Pargas IF deltar däremot ungefär 30 personer. De springer alla långdistansen och en del springer också de andra loppen.

Sammanlagt är 583 orienterare anmälda till långdistansen. Det är fler än i de finlandssvenska orienteringsmästerskapen i Pargas förra året, då 520 orienterare deltog i långdistansen. Flest deltagare kommer från IF Femman (84 orienterare). OK Trian har 57 anmälda, OK 77 har 56 stycken och IF Brahe 54. På söndag står 167 stafettlag redo att ge sig ut i skogen.

Till fredagens sprint är 332 orienterare anmälda, också då har Femman flest deltagare.

Det hetaste namnet i herrklassen både på fredag och lördag är VM-deltagaren Otto Simosas från OK Trian. Övriga Trianlöpare av intresse är Simo och Topi Hasu. Österbottningarna och Trianlöparna Otto Sund och Filip Brunell år också starka namn samt Femmanlöparna med Anders Bäckström, Peter Sundelin och bröderna Christian och Patrick Kronberg i spetsen.

Yvonne Gunell (Pargas), Julia Järveläinen (Femman) och Ina Westerlund (OK 77) kan hittas högt upp i resultatlistan i damklassen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter