Förflytta dig till innehållet

Över hundra nuvarande och tidigare invånare deltog då Munkvikföreningen i Pargas firade jubileum

Glada människor vid matbord utomhus

Glada människor vid matbord utomhus

Det blev många glada möten då Munkvikföreningen ordnade gårdsfest. Foto: Guy Nordström


Munkvikföreningen i Pargas grundades år 1984 och kan i år således fira 35 år som aktiv byaförening. För att fira det här ordnade föreningen en gårdsfest på Munkvikens sportplan på lördagen.
Föreningens styrelse kunde glatt konstatera att deltagarna – både nuvarande och tidigare invånare – blev långt fler än man hade vågat hoppas.
Sammanlagt 110 personer deltog och kunde njuta av Sorpo Herefords grillade biffar och Anders Fagerlunds goda kök.
Hela församlingen stämde i då Jouko Linko sjöng ”Munkvikens stränder” . Det är Linko som har tonsatt sången till ord av Dick Karlsson. Mellan mat, lotteri och annat program var det Jörgen Hollstén och Kurre Långbacka som ledde allsången.
Kvinna med mikrofon

Munkvikföreningens sekreterare Dorita Skaag hade ett trevligt uppdrag då hon läste upp namnen på alla deltagare. Foto: Guy Nordström


I sitt öppningstal noterade ordförande Mona Lehtonen att föreningen enligt stadgarna ska verka för invånarnas trivsel.
– Detta har man gjort men man arbetar också för hela ortens trivsel, sade Lehtonen och räknade upp olika former av verksamhet.
Munkvikföreningen ser varje år till Kyrkfjärden har en eld och en braständare på forneldarnas natt, städar Munkvikstranden och skaffar dit sand, samt varit initiativtagare till den traditionella Byakampen i Pargas.
I fjol ordnade föreningen också tillsammans med staden en gemensam träff med storindustrin. Därtill finns det verksamhet för invånarna, som vattengymnastik och familjesimning, innebandy och teaterresor.
Människor steker stora biffar utomhus

Festens biffar kom från Sorpo Hereford. Foto: Guy Nordström


Föreningen har också en lång tradition av samhällspåverkan genom utlåtanden och skrivelser om bland annat busskurer, belysning på cykelvägar, buller och mycket mer.
I höst ger Munkvikföreningen ut boken ”Munkvik – En fantasi med bilder”. Författaren Dick Karlsson har intervjuat invånare om hur det var förr och samlat dessa berättelser till en bok. Boken innehåller flera fiktiva berättelser – men sådana som kunde vara sanna. Boken kommer till försäljning inom kort.
Föreningen vill rikta ett tack till staden för gott samarbete, till lokala företag för deras stöd, samt till alla invånare för talrika talkoinsatser. Utan talko och frivilligarbete skulle det inte finnas en förening, lyder hälsningen från jubilerande Munkvikföreningen.
 
29.5.19 kl 12.10: Namnet i andra bildens bildtext korrigerad. Personen är Dorita Skaag, inte Mona Lehtonen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *